BIOGRAFIA
       
 

Àngel Cortès

Va néixer a la vil·la de Gràcia, l’1 d’octubre de 1924, i sent molt jove va quedar sol ja que la seva mare, Júlia, va morir quan ell tenia 16 anys, i el seu pare, Joan, treballava a bord de vaixells nord-americans, passant molt temps fora de casa.

El 1944 ingressà a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona i s’incorporà a les Joventuts d’Estat Català, participant en publicacions i accions clandestines que el porten al seu empresonament a la Model de Barcelona. Aquest fet li reportarà la prohibició de tornar a cursar estudis a la Universitat i la pèrdua de tots els seus drets civils durant 20 anys.

El 1948 es casa amb Maria Roca. D’aquesta unió naixerien quatre fills: Júlia, Jordi, Àngel i Noemí.

Anys més tard, el 1956, entra en contacte amb la comunitat evangèlica i, després d’acceptar Jesús com el seu Salvador, és batejat a l’Església Evangèlica del carrer Terol. S’inicia, així, una etapa de compromís ferm amb les activitats de l’església i del món evangèlic.

Pren part en la constitució de la Fundació Bíblica Evangèlica de Catalunya –avui IBEC- l’any 1966, amb la idea de revifar l’ús del català a les esglésies preparant una traducció de la Bíblia al català i confeccionant un himnari. En aquella època neix, també, la revista “Presència Evangèlica” (1968).

Junt amb la seva esposa col·labora amb Àgape i, convidat per Joan González i Pastor, funda l’Associació Bíblica de Catalunya per a la divulgació de la Bíblia i eines per al seu estudi.

Les seves activitats polítiques li obren un ventall molt gran de coneixences amb polítics d’aquí i també dels que viuen a l’exili i l’any 1979 és un dels membres de la delegació de representants evangèlics que són rebuts pel President Josep Tarradelles. També visitaria, el juny de 1980, el President del Parlament, Heribert Barrera, i uns dies més tard el President de la Generalitat, Jordi Pujol.

El 1986, el Consell Executiu de la Generalitat li concedeix la Creu de Sant Jordi per la lluita democràtica i nacional en els anys de la resistència.

Va ser secretari general i president del Consell Evangèlic de Catalunya. Presidí el Consell Executiu de la IBEC.

Dins la seva vessant poètica, va escriure moltes poesies de temàtiques variàdes, un bon grapat d’himnes i moltes lletres per encàrrec, com és el cas de bona part de les músiques del seu amic Josep Pernas. També posar lletra en català a himnes clàssics.

El 25 de setembre de 2003, va ser cridat a la presència del Senyor, a l’edat de 78 anys.

 
       
 
Sortir