BIOGRAFIA
       
  Blandina Ronsano  
 

Nascuda en el si d’una família cristiana i compromesa en l’Església Evangèlica, és la tercera generació de cristians evangèlics.

De molt petita es traslladaren a viure a Binèfar, província d’Osca, per motius de la salut del pare. Per a la Blandina aquest canvi fou motiu d’estranyeses i dificultats: per l’idioma, la família i l’església, amb l’agreujant que a la casa no hi havia llum elèctrica.

Hagué d’aprendre a llegir i a escriure amb un gresol o llum d’oli. Però li fou molt important que cada nit, junt amb els seus pares, tot i la poca llum, celebraven el culte familiar. La mare li explicava històries missioneres, les quals despertaren l’amor i el suport que sempre ha tingut per les missions.

Més tard estudià piano per així poder tocar a  l’església.

El 1955 el seu pare assumeix el pastorat de l’Església de Binèfar i d’alguna manera ella passa a ser-ne la “secretària particular”. Acceptà al Senyor als 13 anys. A l’escola i en el poble hagué de passar moltes burles per ser filla d’un “capellà protestant”, tal com l’hi deien.

És casada, mare de tres fills i àvia de quatre nets. Començà a treballar especialment per l’Evangeli a Catalunya per mitjà de la Societat Femenina i des de sempre i des de l’Església de Binèfar pertany a la Unió Evangèlica Baptista de Catalunya. Del 1995 al 1999 exercí el càrrec de presidenta de la Unió de Dones Missioneres Baptistes d’Espanya.

El mateix 1995 passà a ser responsable de l’Església de Binèfar i el 2004 en fou ordenada pastora.

La comarca de La Llitera i en especial Binèfar reconeix el seu treball i la primavera del 2005 fou nominada “Personatge de l’Any de La Llitera”. Ara és admirada i apreciada a la seva ciutat, essent invitada a actes oficials i especials.

Ha predicat en més de 75 esglésies i llocs de culte de l’Estat espanyol i de l’estranger, talment com en retirs i convencions, i ha representat la Unió Femenina Baptista a Portugal, Alemanya, la República Txeca i els Estats Units.

       
 
Sortir