BIOGRAFIA
       
 

Josep Ma. Martínez

Nascut el 16 de febrer de 1924 a Castejón (Navarra), als 12 anys es trasllada amb la seva família a Manresa on coneix l’Evangeli.

Després de finalitzar la Guerra Civil, en circumstàncies difícils, té una profunda experiència espiritual que el porta a dedicar la seva vida al Senyor i servir-lo. L’estiu de 1943 és cridat per Samuel Vila, pastor de l’Església Baptista de Terrassa, per col·laborar en diversos ministeris. El maig de 1948 és convidat per l’Església Baptista de Barcelona, on desenvolupa un pastorat de trenta anys. Renuncia al ministeri pastoral el 1979 per qüestions de salut.

En els darrers vint anys s’ha dedicat al treball literari, l’ensenyament i les responsabilitat en juntes i comitès de diferents entitats evangèliques. Fou director de les revistes El eco de la Verdad, El cristiano español i posteriorment de la revista teològica Alétheia. Ha estat secretari i president de l’Alianza Evangélica Española, professor i resident del Centro Evangélico de Estudios Bíblicos de Barcelona, president de la Federación de Iglesias Evangélicas Independientes de España, de la Federación Internacional de Iglesias Libres, de la Sociedad Bíblica i de la Unión Bíblica.

Format teològicament en la línia del London Bible College de Londres, amplia la seva formació amb obres teològiques en alemany. El seu bagatge bíblic-teològic confereix a les seves obres el caràcter d’escrits acadèmics, encara que assequible al gran col·lectiu de lectors. La seva obra més preuada en el camp de l’estudi és la dedicada a l’Hermenèutica Bíblica, fruit d’una àmplia i eficaç tasca d’investigació que, des de la seva posició evangèlica, s’obre al diàleg amb tendències modernes de tots els camps i es resol en una síntesi personal plenament bíblica.

 
       
 
Sortir