fent camí plegats...
 
 
|
|
|
|
|

 COMUNICAT DE PREMSA - CATALÀ
02/11/2011                                            

Recull de fotografies
Concentració Massiva de la Comunitat Protestant en defensa
de la Llibertat Religiosa Plena

Barcelona, 2 de novembre de 2011. La Comunitat Protestant ha convocat una Concentració Massiva en defensa de la Llibertat Religiosa Plena pel pròxim 5 de novembre a les 17.00 hores a la Plaça dels Països Catalans de Barcelona.
En el decurs de la mateixa es llegirà una Crida a la Solidaritat de la nostra societat amb la Comunitat Protestant. La lectura en català estarà a càrrec de la conductora del programa “Néixer de nou” del Canal 33, Cesca Planagumà. La lectura en castellà estarà a càrrec del director i locutor de l’emissora de ràdio “Ona Pau”, Juli Pérez.
L’acte comptarà amb la presència del Secretari Executiu de la Federació d’Esglésies Protestants a nivell d’Estat (FEREDE), el senyor Mariano Blázquez, i del Secretari General del Consell Evangèlic de Catalunya (CEC), el senyor Guillem Correa.
La concentració serà un testimoni d’Església on es pregarà pels nostres governants, tant d’Espanya com de Catalunya, i on es deixarà palès el cansament de la Comunitat Protestant per la incapacitat de la nostra democràcia de resoldre satisfactòriament els Drets Col·lectius de les minories religioses.
Per acabar es convidarà tots els assistents a encendre una espelma amb la que es vol simbolitzar la llum de la llibertat.
El que planteja la Comunitat Protestant, amb aquesta Concentració Pública, és que es faci efectiu el Dret a poder disposar de Centres de Culte sense la indefensió i l’arbitrarietat actual en què determinats alcaldes i alcaldesses són els que acaben regulant finalment la Llibertat de Culte.
És per aquesta raó que la Comunitat Protestant, amb aquest acte, vol fer una CRIDA a la solidaritat de la resta de la societat i de les institucions civils per reconduir una situació que mai no hagués hagut d’arribar fins aquest punt i que es pot perfectament resoldre si hi ha voluntat política i social per fer-ho.
Sense Llibertat Religiosa Plena no hi ha Drets Humans i sense Drets Humans no hi ha veritable Llibertat.


COMUNICAT DE PREMSA - CASTELLA
02/11/2011

Concentración Masiva de la Comunidad Protestante en defensa
de la Libertad Religiosa Plena

Barcelona, ​​2 de noviembre de 2011. La Comunidad Protestante ha convocado una Concentración Masiva en defensa de la Libertad Religiosa Plena el próximo 5 denoviembre a las 17.00 horas en la Plaza de  Països Catalans de Barcelona.
En el transcurso de la misma se leerá un Llamamiento a la Solidaridad de nuestra sociedad con la Comunidad Protestante. La lectura en catalán estará a cargo de la conductora del programa "Néixer de Nou" del Canal 33, Cesca Planagumà. La lectura en castellano estará a cargo del director y locutor de la emisora ​​de radio "Onda Paz", Julio Pérez.
El acto contará con la presencia del Secretario Ejecutivo de la Federación de Iglesias Protestantes  a nivel de Estado (FEREDE), el señor Mariano Blázquez, y del Secretario General del Consejo Evangélico de Cataluña (CEC), el señor Guillermo Correa.
La concentración será un testimonio de Iglesia donde se orará por nuestros gobernantes, tanto de España como de Cataluña, y donde se dejará patente el cansancio de la Comunidad Protestante por la incapacidad de nuestra democracia de resolver satisfactoriamente los Derechos Colectivos de las minorías religiosas.
Por último se invitará a todos los asistentes a encender una vela con la que se quiere simbolizar la luz de la libertad.
Lo que plantea la Comunidad Protestante, con esta Concentración Pública, es que se haga efectivo el Derecho a poder disponer de Centros de Culto sin la indefensión y la arbitrariedad actual en la que determinados alcaldes y alcaldesas son los que acaban regulando finalmente la Libertad de Culto.
Es por esta razón que la Comunidad Protestante, con este acto, quiere hacer una LLAMAMIENTO a la solidaridad del resto de la sociedad y de las instituciones civiles para reconducir una situación que nunca hubiera tenido que llegar hasta este punto y que se puede perfectamente resolver si hay voluntad política y social para hacerlo.
Sin Libertad Religiosa Plena no hay Derechos Humanos y sin Derechos Humanos no hay verdadera Libertad.

COMUNICAT DE PREMSA
25/08/2011

EL CONSELL EVANGELIC DE CATALUNYA EN CONTRA DE L’ACORD DE L’AJUNTAMENT DE SALT PER VULNERACIO DEL DRET FONAMENTAL A LA LLIBERTAT RELIGIOSA

En la meva qualitat de director dels serveis jurídics del Consell Evangèlic de Catalunya (CEC), i de la Federació d’Entitats Religioses Evangèliques d’Espanya (FEREDE), i com a resposta a l’acord adoptat  ahir, dia 24 d’agost de 2011, el Ple  Extraordinari celebrat per l’Ajuntament de Salt, he de significar-vos que he rebut l’encàrrec professional d’encetar accions judicials contra l’esmenta’t ajuntament, atès que l’acord de suspendre les llicències de centres de culte al polígon industrial de Torremirona, ja que la dita Resolució Administrativa es clarament contrària al nostre ordenament jurídic.

Així, suposa una evident limitació i vulneració del dret fonamental a la llibertat religiosa, doncs la nostra Constitució reconeix a tots els ciutadans el dret a la llibertar religiosa i de culte, i a les seves manifestacions,  sense cap més limitacions que les necessàries pel  manteniment del ordre públic protegit per la Llei (Artc. 16.1 de la C.E.).

Cal tenir en compte que amb el nou acord municipal, avui per avui, no és possible obrir cap centre de culte al Terme Municipal de Salt, doncs fa uns anys, l’Ajuntament va limitar extremadament les condicions d’obertura de centres de culte,  dins del casc urbà, i ara també ho nega al polígon industrial, (quan el propi ajuntament, fa anys, va derivar els centres de culte al Polígon Industrial de Torremirona).

A més, l’acord municipal és contrari a la Llei Orgànica de Llibertat Religiosa (L.O. 7/1980 de 5 juliol) i a les Lleis de cooperació de l’Estat amb les federacions religioses Evangèliques, Israelites i Islàmiques (Lleis 24, 25,i 26 de 1992, de 10 de novembre).

També i en especial l’acord municipal vulnera la Llei Catalana de Lloc de Culte, (Llei 16/2009), actualment en vigor i que obliga als Municipis a proveir de sòl per a usos religiosos.

En definitiva, l’acord municipal és contrari a la Constitució, a la Llei Orgànica de Lliberta Religiosa i a les Lleida ordinàries que regulen els drets a implantar llocs de culte.

Per tot l’anterior, tant el CEC com la FEREDE emprendran accions judicials contra l’Ajuntament de Salt, per haver vulnerat els drets fonamentals de les persones, concretament el dret a la Llibertat Religiosa.
No es descanten accions de mobilització com manifestacions i d’altres actuacions.

Per últim, i pel cas de que l’ajuntament de Salt persisteixi en l’execució d’una resolució administrativa clarament il·legal, tampoc descartem encetar accions penals per presumpte delicte de prevaricació.
Us mantindré informats,

Ben cordialment,
Pau Simarro.- Advocat.-


15 DE JULIOL DE 2009 – EL CONSELL EVANGÈLIC DE CATALUNYA DAVANT L’APROVACIÓ AL PARLAMENT DE CATALUNYA DE LA LLEI SOBRE CENTRES DE CULTE O DE REUNIÓ AMB FINS RELIGIOSOS

BARCELONA. Reunit el Plenari del Consell Evangèlic de Catalunya, i després d'escoltar l'Informe presentat pels Serveis Jurídics d'aquesta entitat, ha arribat a les següents consideracions en relació a la Llei sobre centres de culte o de reunió amb fins religiosos, aprovada al Parlament de Catalunya en el dia d'avui:

Primera, Es valora positivament la iniciativa de que Catalunya disposi d'una Llei que reguli els centres de culte o de reunió amb fins religiosos.

Segona, Es valora positivament perquè la Llei contribueix a la Llibertat Religiosa i a la defensa de la igualtat entre confessions en aquest país, a més de fomentar la seva normalització i la neutralitat de les administracions davant el fet religiós.

Tercera, Es valora positivament que el text final reculli bona part de les propostes que el Consell Evangèlic de Catalunya va presentar en el decurs de la seva compareixença parlamentària.

Quarta, Per aquesta raó, aquest Consell vol manifestar el seu agraïment a tots els partits polítics que han treballat per aconseguir el necessari consens parlamentari, tot escoltant la veu dels més directament implicats, a fi que aquesta sigui una Llei de país.

Cinquena, Tanmateix, aquesta valoració positiva no amaga que algunes de les qüestions plantejades per aquest Consell no han quedat suficientment reflectides; per la qual cosa, demanem i esperem que seran recollides en el Reglament que desplegarà aquesta Llei.  CEC.

16/10/2008 Per primera vegada en la història, compareixença parlamentària del Consell Evangèlic de Catalunya, en relació amb el Projecte de llei de locals de culte o de reunió amb fins religiosos

Barcelona (16.10.08). Dimecres 15 d’octubre, a la 1 del migdia, el Consell Evangèlic de Catalunya (CEC) es presentava davant la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament de Catalunya en una compareixença sol·licitada amb relació al Projecte de llei sobre els centres de culte o de reunió amb fins religiosos.

Per primera vegada en la història, la Comunitat Protestant era convocada pels membres d’una comissió parlamentària per a escoltar la seva veu en relació a un tema que afecta directament les confessions religioses presents a casa nostra.

La delegació del CEC va estar encapçalada pel seu Secretari General, Guillem Correa, i per Pau Simarro, jurista. Van estar acompanyats per representants de la Comunitat Protestant i altres convidats especials.

En la seva presentació, van exposar el marc de referència de la Comunitat Protestant a Catalunya, així com la posició davant la nova llei que, en opinió del CEC, hauria de comptar amb un ampli consens parlamentari perquè no fos una llei de govern, sinó de país. En aquest sentit, l’equip jurídic del CEC va presentar propostes d’esmena que ajustin els actuals continguts de la llei a la realitat pròpia del nostre país.

Els representants dels grups parlamentaris presents en la compareixença van agrair el treball realitzat pel CEC i van valorar molt positivament les aportacions presentades.

La Comunitat Protestant està constituïda per més de 200.000 persones, de les quals entre 70 i 80.000, al voltant del 40%, es reuneixen cada diumenge als més de 450 Llocs de Culte repartits per tot Catalunya. Així, el 75% dels catalans disposen d’una església protestant prop d’on viuen. A mes, és present de manera continuada a Catalunya des de 1868 i compta amb més de 150 institucions pròpies.


14/10/2008 Per primer cop a la història es retransmet per la televisió catalana un culte evangèlic en motiu del Dia de la Reforma

Barcelona (14.10.08). Per primera vegada, la televisió pública catalana retransmetrà el proper 25 d’octubre, a les 11 del matí, pel canal 33, un culte evangèlic en motiu del Dia de la Reforma, des de l’Església de la Bona Nova de la ciutat de Barcelona. L’acte està organitzat pel Consell Evangèlic de Catalunya, entitat federativa constituïda l’any 1981 que representa les esglésies i entitats evangèliques catalanes i actua com a interlocutor amb l’Administració i altres estaments públics.

Aquesta retransmissió suposa una fita històrica per a la Comunitat Protestant a Catalunya que en els darrers 25 anys ha estat sol·licitant reiteradament la possibilitat d’accedir a la televisió pública per donar a conèixer aquest tipus de celebracions.

Culte és el nom que rep la celebració religiosa que caracteritza les esglésies protestants i inclou lectures de la Bíblia, càntics, temps d’ensenyament bíblic i pregàries.

En aquesta ocasió, el culte que es transmetrà commemora la Reforma Protestant que s’inicià el 31 d’octubre de 1517 amb la publicació de les 95 tesis de Martí Luter, un sacerdot agustí de Wittenberg (Alemanya), qui va convidar als altres teòlegs i professors universitaris a renovar l’Església Cristiana existent a l’Europa Occidental. Aquesta iniciativa ràpidament va tenir ressò en altres zones, especialment al centre i el nord d’Europa.

L’anomenada Reforma fonamenta els seus plantejaments en tres principis:

  • Només la Gràcia. El valor d’una persona davant Déu no depèn ni de les seves qualitats, ni dels seus mèrits, sinó de l’amor de Déu.
  • Només la Fe en Déu. La persona està cridada a confiar en Déu i en el seu perdó.
  • Només la Bíblia com a referència. La Bíblia és la principal referència, única i suficient pels cristians.

La Comunitat Protestant a Catalunya que assisteix regularment als cultes representa aproximadament l’1,5% de la població, percentatge que correspon a una xifra d’entre 60.000 i 80.000 persones, d’un total de les més de 250.000 persones que es calcula és el nombre de protestants de Catalunya.

Catalunya compta amb més de 450 esglésies protestants repartides en 102 municipis. Per aquesta raó el 75% dels catalans disposen d’un o més llocs de culte prop de la seva residència habitual. A més a més la Comunitat Protestant aplega més de 150 institucions pròpies.

Per a la celebració del dia 25 d’octubre està prevista la presència de convidats especials, encapçalats pel Vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira.


7 DE MARÇ DE 2008 – COMUNICAT DE PREMSA EN RELACIÓ A L’ATEMPTAT D’ETA QUE HA PRES LA VIDA A L’EX-REGIDOR SOCIALISTA, ISAÍAS CARRASCO.

Barcelona – El Consell Evangèlic de Catalunya es fa ressò del comunicat que la FEREDE (Federación de Entidades Religiosas Evangélicas de España) ha difós en relació al cruel atemptat d’ETA en que va perdre la vida l’ex-regidor socialista, Isaías Carrasco. Ens unim a la condemna de qualsevol acció criminal i la nostra solidaritat amb els qui pateixen.

“Amb motiu del cruel atemptat perpetrat per la banda terrorista ETA en dia de la data, i compartint la commoció i el dolor de tota la societat en el seu conjunt per aquest darrer i lamentable succés, la Federación de Entidades Religiosas Evangélicas de España (FEREDE), que aglutina i representa davant de l’Estat a les esglésies evangèliques d’aquest país, desitja manifestar el següent:
          1. La seva condemna total i absoluta a aquest acte criminal i a qualsevol intent d’aconseguir rèdits polítics               mitjançant el recurs de la violència i el crim
          2. La seva solidaritat amb tots els familiars, amics, companys de partit i coneguts del regidor socialista               assassinat.

Les esglésies evangèliques desitgen expressar també el seu compromís amb la pau, la concòrdia i la convivència entre tots els ciutadans, fent del final de la violència i del terror un assumpte de pregària permanent a fi que, amb el favor de Déu, les institucions democràtiques, amb tots els recursos de l’Estat de Dret, puguin acabar definitivament amb la violència d’ETA i garantir la convivència en pau, que és la vocació i esperança de tots els homes i dones de bona voluntat que habiten aquest país.” CEC.


30/03/2007 - TROBADA HISTÒRICA AL PALAU DE LA GENERALITAT

Per primera vegada a la nostra història, les més altes instàncies de la Generalitat han rebut els representants de les principals confessions religioses de Catalunya.

El President de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, acompanyat pel Conseller de la Vicepresidència, Josep Lluís Carod-Rovira, i pel Conseller Joan Saura, han rebut els representants de les cinc confessions de notable arrelament que formen part del Grup de Treball Estable de les Religions.

El motiu de la trobada ha estat, en paraules del President, la coincidència de tot un seguit d’esdeveniments del calendari religiós. També s’ha considerat que era una bona manera de reconèixer, per part del Govern i les institucions que representa, l’aportació que fan les confessions religioses en valors i cohesió social a Catalunya.

La reunió ha servit per poder presentar al President de la Generalitat la realitat de les diferents confessions i per fer-li palesa les nostres preocupacions.

Per part protestant, i en nom de tots, s’ha valorat molt positivament aquesta trobada i s’ha demanat al govern un esforç per difondre, utilitzant el mitjans de comunicació de titularitat pública, la pluralitat religiosa de casa nostra.

S’ha demanat un més ampli coneixement i reconeixement d’aquesta realitat. També s’ha ofert al Govern la possibilitat de trobar espais concrets de col·laboració per respondre a les necessitats de la nostra societat.

En tercer, i darrer lloc, s’ha plantejat als representants del Govern la necessitat de trobar el seu suport per a la plataforma de pau, perdó i reconciliació que vol contribuir a crear un clima de concòrdia social.

Finalment, el Secretari General del CEC, en nom del VII Congreso Evangélico, ha convidat el President de la Generalitat a participar en aquest esdeveniment tan important per a la comunitat protestant de casa nostra i de la resta de l’estat.


29 DE MARÇ DE 2007 PRESENTACIÓ DEL LLIBRE  ‘EL PROTESTANTISME EN 100 PARAULES’

El Departament de Cultura del Consell Evangèlic de Catalunya (CEC) va organitzar el passat dilluns 19 de març a la Sala Golferichs l’acte de presentació d’ “El Protestantisme en 100 paraules”; edició catalana del llibre que, amb el mateix títol, va editar l’any 2005 el Consejo Evangélico de Madrid (CEM).

A l’acte hi va participar el Dr. Antoni Matabosch, director de l’ISCREB i president de la Fundació Joan Maragall, autor del pròleg a l’edició catalana. A més de Guillem Correa, Secretari General del CEC i Ruth Giordano, membre de l’equip d’autors.

Mitjançant la definició de 100 conceptes –d’aquí el seu títol-, el llibre fa un ampli repàs a l’actualitat i història protestant. Mostra el protestantisme com una realitat plural que va des de les esglésies sorgides a l’inici de la Reforma fins els moviments pentecostals i carismàtics més recents, passant pels moviments derivats de la Reforma radical i la tradició anglicana.

A fi de reflectir la diversitat que caracteritza les esglésies protestants, es va demanar la participació de diversos autors, tots ells especialistes en cadascuna de les matèries analitzades, procedents de diferents escoles i tradicions.

En el decurs de l’acte es va destacar l’aportació que aquesta obra fa a la normalització religiosa a casa nostra.


30 DE MAIG DE 2006 – EL PRESIDENT DEL PARLAMENT CONVIDA EL CONSELL A UNA RECEPCIÓ AMB MOTIU DEL 25è ANIVERSARI

Barcelona - El President del Parlament, Molt Honorable Senyor Ernest Benach, ha convidat el Consell Evangèlic de Catalunya (CEC), entitat que agrupa i representa les esglésies i organismes protestants catalans, a una Recepció que se celebrarà el proper 6 de juny, a les 18 hores, a la seu parlamentària, amb motiu del seu 25è aniversari.

En aquests 25 anys d’història el CEC ha estat rebut, al Palau de la Generalitat, pel President Tarradellas, primer; i pel President Pujol, després. Aquestes visites van restablir el diàleg i la col·laboració amb l'Administració catalana, tal com havia estat abans de la Guerra Civil.

Fruit d'aquesta col·laboració, el 21 de maig de 1998 es va signar el Conveni Marc que estableix les relacions entre la Generalitat de Catalunya i el Consell Evangèlic de Catalunya, conveni que suposà un pas important en la normalització religiosa a Catalunya.

La Recepció del proper 6 de juny és conseqüència de la visita que representants del CEC van fer al President del Parlament el 21 de març; visita que va servir per a reactivar les relacions establertes entre ambdues entitats i tractar temes com la preocupació per la llibertat religiosa al nostre país i les aportacions de la Comunitat Protestant per la part del text del nou Estatut que fa referència a la dimensió religiosa. CEC.

7 DE MAIG DE 2006 – JORDI PUJOL REP LA MEDALLA DEL CONSELL EN RECONEIXEMENT AL SUPORT QUE VA DONAR AL PROTESTANTISME CATALÀ MENTRE ERA PRESIDENT DE LA GENERALITAT

Barcelona - El Consell Evangèlic de Catalunya (CEC), l'entitat que agrupa la major part de les esglésies i entitats protestants catalanes, va celebrar ahir dissabte 6 de maig els seus 25 anys d'història. En l'acte, a més de recordar els primers anys difícils que va viure el CEC i de plantejar reptes de futur per l'església a Catalunya, hi van intervenir diversos representants del protestantisme català, així com de l'Administració pública catalana.

La Directora General d'Afers Religiosos de la Generalitat, Montserrat Coll, va agrair “l'estima del CEC per Catalunya i la tasca social que desenvolupen les esglésies evangèliques catalanes entre els més desvalguts, que sovint és poc coneguda”.

Per la seva banda, el Secretari General del Consell Evangèlic de Catalunya, Guillem Correa, va anunciar la celebració del 25è aniversari de l'entitat en seu parlamentària el proper 6 de juny. Ell mateix va fer entrega de la medalla del Consell a l'expresident de la Generalitat de Catalunya, el Molt Honorable Senyor Jordi Pujol, en reconeixement a la seva aportació i al seu recolzament al protestantisme català en el seu període com a President de la Generalitat.

Finalment, Pujol va agrair la distinció rebuda i va valorar molt positivament l’existència del CEC afirmant que, “en un context on la transmissió de valors està en crisi, el món necessita referents de fe com el Consell Evangèlic de Catalunya”. CEC.

23 DE MARÇ DE 2006 – ANUNCI D'UN ALTO EL FOC PERMANENT

Barcelona - La Comunitat Protestant valora molt positivament l'anunci d'un alto el foc permanent anunciat per ETA. Com església sempre ens hem pronunciat a favor de la pau i hem afirmat, i afirmem, la necessitat d'utilitzar mètodes no violents per a la resolució dels conflictes.

En el decurs dels darrers anys sempre ens hem acostat a les víctimes i a les institucions afectades per fer arribar la nostra proximitat en els moments de dolor i patiment. Ara ens toca participar d'aquesta nova esperança amb la il·lusió que ens produeix i amb la prudència a què estem obligats.

Per aquesta raó, volem afegir la nostra veu a la de tots aquells que demanen que aquesta sigui una decisió que no tingui cap possibilitat de tornar enrere. Com església ens posem a disposició per, si es considera oportú, oferir la nostra mediació entre les parts tal i com ja hem fet en el passat en aquest mateix conflicte.

Per acabar, volem fer una crida a totes les nostres esglésies i a tots aquells que es vulguin afegir a la iniciativa perquè aquest pròxim diumenge aquest fet sigui motiu de la nostra reflexió i les nostres pregàries. CEC.

31 DE GENER DE 2006 – 25è ANIVERSARI DEL CEC

Barcelona - Amb l’arribada de l'any 2006, el Consell Evangèlic de Catalunya, l'entitat que agrupa i representa les esglésies i organismes protestants catalans, celebra els primers 25 anys d'història.

El 12 de desembre de l'any 1981 es va crear el Consell Evangèlic de Catalunya amb l'objectiu de complir tres funcions essencials: gestionar administrativament els drets i deures que derivaven dels acords de cooperació amb l'Administració, treballar plegats en la proclamació del missatge de Jesús, i reflexionar sobre la realitat del protestantisme a Catalunya. En aquell moment calia superar un conjunt de dèficits, entre els quals destacava la manca d'institucions evangèliques representatives a Catalunya i el desconeixement, per part de la població, d'aquesta confessió religiosa que té un notable arrelament a Catalunya. Per tal de projectar públicament la fe protestant, doncs, el Consell Evangèlic de Catalunya ha organitzat en aquests 25 anys actes públics com les jornades de testimoniatge Ara, Jesucrist; i també ha endegat projectes com el programa Néixer de Nou que s'emet mensualment a la televisió catalana.

D'entre els reptes de futur que es planteja ara el CEC cal destacar-ne tres: vertebrar, en el protestantisme català, les noves esglésies nascudes de la immigració i aquelles de tota la vida que han incorporat la immigració com un factor determinant a la seva identitat; integrar les noves generacions perquè formin part d'aquest projecte col·lectiu i compartit que representa el Consell Evangèlic de Catalunya; i mantenir la presència pública del protestantisme a les institucions, als mitjans i en el si de la societat en general en un context on cada cop dominen més els valors laïcistes.

Per celebrar aquests 25 anys d’història, el Consell Evangèlic de Catalunya organitzarà, durant aquest any 2006, diverses activitats de les quals els anirem informant periòdicament. CEC.

10 D’OCTUBRE DE 2005 – SOBRE EL PAPER DE LA RELIGIÓ EN EL NOU ESTATUT

Barcelona - Davant de l'aprovació del nou Estatut, el Consell Evangèlic de Catalunya manifesta la seva preocupació perquè, segons el seu parer, els mitjans, en els seus resums del text estatutari, no han aprofundit prou en el tractament del fet religiós.

Entenem que aquesta valoració no la fem només com a protestants sinó com a creients, és a dir, tenint en compte tots els qui a la societat comparteixen la nostra experiència de fe.

Considerem que la religió és un element essencial a la nostra societat. Independentment de l'opció de fe de cadascú, és palès que les diferents confessions religioses a Catalunya tenen un paper actiu en la mediació, la resolució de conflictes o el treball amb els més desafavorits.

És per tot això que agrairíem que, de cara al futur, es tinguessin en compte les aportacions fetes no només des del CEC sinó des de totes les confessions religioses presents a casa nostra. CEC.

1 D'AGOST DE 2005 – MANIFEST DEL CONSELL EVANGÈLIC DE CATALUNYA I LA FEREDE A FAVOR DE LA PAU

Barcelona – La Comunitat Protestant vol manifestar el seu dolor davant de la situació de guerra que s'ha creat. Lamenta que els principals protagonistes d'aquesta situació no hagin estat capaços de resoldre-la per mitjans pacífics.

Volem fer arribar la nostra solidaritat amb totes aquelles víctimes que, directa o indirectament, es puguin arribar a produir. Fem una crida als governants per què segueixin treballant per la pau i per reduir al màxim possible les conseqüències de la situació creada.

Com creients evangèlics ens comprometem a seguir pregant per la pau i per la concòrdia entre els pobles i animem les nostres Comunitats a que persisteixin en la seva tasca de mediació i pregària. CEC/FEREDE.

8 DE JULIOL DE 2005 - ATEMPTAT DE LONDRES (7 DE JULIOL 2005)

Barcelona – Un cop més la Comunitat Protestant de casa nostra es vol sumar, com tantes vegades ha fet malauradament en el passat, al dolor de les víctimes del terrorisme que ha tingut lloc en dia d'ahir a la ciutat de Londres.

Des de la nostra comprensió de l'Evangeli, no hi ha cap raó humana, i molt menys religiosa, que justifiqui actes d'aquestes característiques.

Ens volem sumar a les crides que es fan de retornar a la sensatesa a tots aquells que se senten portats a realitzar aquest tipus d'actes terroristes i convoquem la comunitat cristiana a seguir pregant sense defallir per la pau i per la pau en els cors dels homes i de les dones. CEC.

 
 
Sortir
Pujar