AVUI, DEMÀ I SEMPRE ÉS NADAL

Gaudim del que és essencial i compartim amb més raó que ningú, el veritable esperit i el meravellós missatge del Veritable Nadal.

Nadal és sempre un tema recurrent, però continua sent un temps d’un interès inesgotable i d’un atractiu inigualable per a gairebé tothom; més enllà de certs excessos comercials i gastronòmics per a molts. Però tampoc no em voldria encallar en la qüestió de certes coincidències paganes, la veritat és que no m’interessen ni m’aporten res especialment significatiu a aquestes qüestions.

El que sí que voldria destacar és l’irresistible encant del Nadal, per sobre dels diferents punts de vista al respecte. Però abans que res, hi ha un punt de vista que és absolutament inapel·lable i és que «Aquella Llum Vertadera, que il·lumina tot home (Jesús) venia a aquest món» i aquest grandiós esdeveniment sempre cal celebrar-ho.

Però la irresistible influència d’aquest meravellós Fill de Déu, Jesús el Déu Encarnat, naixent com un simple nadó entre els homes, és realment apoteòsica, per la qual cosa ha suposat aquest fet per l’esdevenir històric de la humanitat. I això, encara enmig de tanta confusió existent, sempre cal celebrar-ho amb gran goig, perquè per excusa o per pretext Crist és anunciat i l’aroma de la seva influència és present a cada racó del planeta. Els llums de Nadal sempre resulten en un autèntic espectacle multicolor de la luminotècnia moderna que embelleixen i il·luminen amb més intensitat els carrers de les nostres ciutats, i això és dolent o repudiable?, de cap manera…

En el temps de Nadal, la gent en general està més predisposada a escoltar el missatge de Jesús, els amics es retroben, les famílies s’uneixen i celebren de diverses maneres, que estem a Nadal, perquè el Nadal uneix famílies i també els homes.

Nadal sempre suposa una treva del malestar humà en molts casos i encara que no ho resolgui tot, contribueix a asserenar els ànims negatius de molta gent. Aquest i molts altres aspectes són els bondadosos efectes del Nadal; perquè la nativitat és en essència la història en la qual el Fill de Déu es va fer Fill d’Home, perquè els fills dels homes poguéssim arribar a ser fets fills de Déu.

Tampoc ignoro la quantitat de despropòsits en què molta gent converteix el Nadal. Però no malmetem el millor de l’esperit nadalenc pels nostres prejudicis religiosos o laics, perquè en definitiva, Nadal és Jesús en la seva pura essència.

Per descomptat que podem passar i abstenir-nos de joguinejar amb míster Noel, el mític personatge de Coca-Cola. Aquestes com altres són historietes màgiques que només pretenen induir-nos al pur consumisme.

Però gaudim del que és essencial i compartim amb més raó que ningú, el veritable esperit i el meravellós missatge del Veritable Nadal…

Per cert, amics, Bon Nadal a tots!!

Julio Pérez
Pastor Evangèlic

Donatius

Introdueix el teu correu electrònic i et farem arribar les dades bancàries i les instruccions per fer el teu donatiu per transferència.