EL CEL PROMÈS

Moltes vegades penso en el Cel, clar que m’estic referint a aquesta dimensió desconeguda de l’ultramón. Perquè el Cel és senzillament l’eternitat perfecta. El Déu Totpoderós viu al cel, un lloc més enllà del vast Univers i de totes les galàxies existents. Quan orem el Parenostre demanant-li a Déu que vingui el seu Regne a la terra i que es faci la seva voluntat a la terra com es fa al Cel, em fa pensar en una intensa alhora que harmoniosa activitat celestial (això és el que alguns anomenen la utopia perfecta); aquesta és una simple deducció del que el mateix Jesús ens va ensenyar a propòsit del valor quotidià de l’oració. Es tracta de demanar-li a Déu una vegada darrere l’altra que porti la seva poderosa influència celestial al planeta terra, plagat de misèries i de moltes calamitats humanes.

Però la imatge més aproximada del que serà el Cel ens l’ofereix el visionari Joan en els capítols finals de l’Apocalipsi, on veiem un cel nou i una terra nova i també la gran i espectacular ciutat de Déu que en definitiva ens mostra un món nou i perfecte en tots els seus aspectes.

Al Cel actualment hi ha Déu Pare i Déu Fill en una perfecta interacció amb l’Esperit Sant entre el Cel i la terra i també hi ha multitud d’àngels de diversos rangs conformant un gran exèrcit celestial. Pel que sembla l’activitat al cel és realment impressionant i supera totes les expectatives imaginables, segons ens revela el mateix apòstol Pablo, qui va incórrer de forma misteriosa al mateix Paradís celestial i va presidir i escoltar coses indicibles que als humans no se’ns permet expressar. Quan per fi entrem en els propòsits eterns de Déu i s’escrigui la nova història sense el temps cronos en aquesta nova humanitat, ens adonem que estarem no només davant d’un món realment fascinant, sinó i davant de tot, estarem per sempre amb el Senyor gaudint de la seva gloriosa presència i de la seva impertorbable atmosfera de pau. Coses meravelloses, mai vistes ni escoltades són les que Déu ha preparat per als seus redimits en aquest tercer cel, més enllà de l’espai sideral.

Al Cel experimentarem una felicitat interminable i perfecta. Aquesta alegria en estat continu serà indescriptible, perquè a la seva presència hi ha plenitud de goig. Si bé no és comparable a certs moments de gran intensitat emocional, sí que és un cert reflex d’aquest goig desbordant que de vegades sentim als nostres cors per ser hereus d’una salvació tan gran i generosa com la que hem rebut per pura gràcia. La vida aquí a la terra a penes és un pàl·lid assaig general per a la gran cita eterna, els qui desaprofitin aquesta meravellosa oportunitat per servir el Déu viu malgastant el seu temps en simples ociositats terrenals no podran gaudir d’una àmplia i generosa entrada en aquesta gran ciutat celestial, tot i que molts seran trets com per foc, per la infinita gràcia de Nostre Senyor Jesucrist. Per la qual cosa, amb aquestes esperançadores paraules volgués despertar l’entesa dels qui ens confessem fills de Déu i estimem la seva vinguda. Som molts els que ens sentim ansiosos per veure cara a cara al nostre beneït Salvador en aquesta preciosa ciutat eterna que és enlluernada per la divina llum de la seva mateixa presència.

Julio Pérez
Pastor Evangèlic

Donatius

Introdueix el teu correu electrònic i et farem arribar les dades bancàries i les instruccions per fer el teu donatiu per transferència.