Estimar els nostres enemics?

Aquesta interpel·lació de Jesús no té una doble interpretació, vol dir allò que diu i punt. Així és com ho rebem en paraules del Mestre, reflectides a l’evangeli de Lluc 6:27-36. “Però a vosaltres els qui sentiu, us dic: Estimeu els vostres enemics, feu bé els qui us avorreixen; beneïu els qui us maleeixen, i pregueu pels qui us calumnien. A qui et fereixi en una galta, presenta-li també l’altra; i al qui et tregui la capa, ni encara la túnica li neguis. A qualsevol que et demani, dona-li; i al qui prengui el que és teu, no demanis que t’ho torni. I com voleu que facin els homes amb vosaltres, així també feu vosaltres amb ells. Per què si estimeu els qui us estimen, quin mèrit teniu? Perquè també els pecadors estimen els qui els estimen. I si feu bé els qui us fan bé, quin mèrit teniu? Perquè també els pecadors fan el mateix. I si presteu aquells dels que espereu rebre, quin mèrit teniu? Perquè també els pecadors presten als pecadors, per rebre el mateix. Estimeu, doncs, els vostres enemics, i feu bé, i presteu, no esperant-ne res; i serà el vostre guardó gran, i sereu fills de l’Altíssim; perquè ell és benigne envers els ingrats i dolents. Sigueu, doncs, misericordiosos, com també el vostre Pare és misericordiós”

Avui pensava en el poc o gens tolerants que som en general molts de nosaltres. Per descomptat que tenim dret a dissentir de gairebé tot el que hi ha hagut i per haver-hi. Hem de reconèixer que molts de nosaltres tenim enemics familiars, doctrinals, teològics, polítics i suma i segueix. Estimar el diferent o qualsevol persona que ens resulti antipàtica per qualsevol cosa que ens pugui semblar incòmoda no és gens fàcil. Perquè estimar en el sentit que ens proposa Jesús significa entre altres coses, respectar, persuadir, contenir-se, dialogar o callar segons convingui. També vol dir renunciar a la venjança i per descomptat a l’odi volent destruir la reputació del contrari, del dissident o del nostre adversari en qualsevol aspecte de la vida.

La facultat d’estimar el que és impossible ens és causada per l’Esperit Sant (Romans 5:5). Cada cop em cansen més les nostres fixacions i obsessions personals, independentment dels nostres diferents punts de vista sobre el que sigui. Hem de tenir present que el fruit de l’Esperit a les seves nou manifestacions són caracteritzades totes per l’amor.

Pel que fa a les relacions socials i fraternals amb els nostres veïns o membres de les nostres comunitats cristianes, hauríem de seguir les instruccions apostòliques i especialment les pautes de Jesús per al manteniment de relacions saludables i benignes amb totes les persones del nostre entorn. Ell no torna malament per mal i vèncer amb el bé el mal és l’antítesi de l’esperit d’aquest món caigut i revengista. Aquesta maledicció caïnita només la podem revocar amb el veritable amor de Déu en acció…

Julio Pérez
Pastor Evangèlic

caCAT

Donatius

Introdueix el teu correu electrònic i et farem arribar les dades bancàries i les instruccions per fer el teu donatiu per transferència.