Mor Benjamí Planes, President del CEC

En Benjamí Planes (Sabadell 1926-2021) ha passat a la presència del Senyor el 13 d’abril i ha estat acomiadat, per la família i els amics més íntims, el 14 d’abril, en una cerimònia privada a causa de les restriccions per la pandèmia. Per part del Govern ha assistit a la cerimònia la Consellera de Justícia, la senyora Ester Capella; en representació del Consell Evangèlic el seu Secretari General, el pastor Guillem Correa; per part de la FEREDE el seu President, el pastor Manel Rodríguez; i per part de la Institució Bíblica la seva presidenta, la senyora Noemí Cortés —entre d’altres—.

En Benjamí Planes ha estat President del Consell Evangèlic durant 25 anys (1996-2021) malgrat que en el darrer període ho ha fet com a President d’Honor degut al seu delicat estat de salut. La seva ha estat una vida de servei a la totalitat de l’Església Protestant de Catalunya. També ha estat impulsor i president de la Institució Bíblica Evangèlica i fundador i director de la revista “Presencia Evangèlica” durant 46 anys. Ha contribuït a renovar la himnologia protestant amb l’himnari “Cants de Glòria”. Tal com diu la seva filla Isabel Maria “ens va saber transmetre l’amor al País i a la llengua, ens deia: «la Paraula de Déu ha d’arribar al poble evangèlic en la seva llengua», i així ho va fer”. La seva participació va ser decisiva perquè l’any 1970 es publiqués en català l’Evangeli de Sant Marc, preludi del que acabarà sent la “Bíblia del 2000” de la Institució Bíblica Evangèlica de Catalunya.

En paraules de Guillem Correa, Secretari General del Consell Evangèlic, “parlar del Benjamí és parlar de compromís, discreció i convicció. Sempre es va comprometre amb Jesús, amb la seva Església i amb el País que tant estimava”. La Consellera de Justícia en funcions, Ester Capella, ha expressat públicament “el seu condol, i el del conjunt del Govern, a la comunitat protestant de Catalunya”. També en Josep Lluís Carod-Rovira exvicepresident de la Generalitat, no ha dubtat de parlar d’ell com “una gran persona”. El senyor Ignasi Garcia-Clavel, que fou el primer Director General de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat, l’ha volgut recordar “com una gran persona sempre disposada a ajudar”.

 

 

Donatius

Introdueix el teu correu electrònic i et farem arribar les dades bancàries i les instruccions per fer el teu donatiu per transferència.