Vivint un estiu espiritualment refrescant

A hores d’ara seria bo i necessari fer una avaluació i fins i tot un balanç profund del nostre estat personal i espiritual, com si fos una analítica de control de la nostra salut. Hem de veure si hem avançat, ens hem estancat o si hem retrocedit en el camí del Senyor i en el nostre desenvolupament personal i familiar.
Potser t’has de preguntar: On era ahir i on soc avui? Cap on m’estic dirigint. Tinc metes definides? Estic seguint els passos del Mestre o els meus propis passos?
Però parlem sobre la importància d’enlairar-se i aterrar amb èxit durant el període estiuenc, que per cert aquestes són les maniobres més perilloses de les aeronaus. L’estiu és un temps bonic i desenfadat en molts aspectes, però també és un temps espiritualment perillós, amb cartells imaginaris a tot arreu, de llicència per pecar a dojo. En llenguatge popular i periodístic, aquests perills els podríem definir com les serps verinoses de l’estiu.
Veiem set consells pràctics i útils per viure un bon estiu:
1r A L’ESTIU NO ABAIXIS LA GUÀRDIA! (Mateu 26:41; 1a Joan 2:15-17 Romans 8:1-16)
— Hem de ser vigilants de nosaltres mateixos i guardar-nos en santedat dels estratagemes del temptador i dels desitjos carnals que batallen contra l’ànima.
— Al món actual, tot està dissenyat per pecar de mil maneres diferents.
— Vetllar i pregar és una actitud de vigilància espiritual contra els enemics de la nostra ànima.
— El poder per no pecar, només t’ho pot donar l’Esperit Sant. Procureu la comunió amb l’Esperit i Ell us donarà la victòria sobre el poder del pecat.
2n CULTIVA LA TEVA GANA ESPIRITUAL (Mateu 4:4; 5:6 Joan 6:35)
— Cuida’t de no caure en l’anorèxia espiritual! Procura tenir sempre gana i set de la Paraula de Déu. Si no alimentem la nostra ànima i el nostre esperit de la Paraula ens afeblirem espiritualment i anímicament. Cuida i preserva a la teva vida un bon estat d’ànim.
— Possiblement, molts de nosaltres necessitaríem les pautes d’un terapeuta espiritual per rebre un tractament especial contra la inapetència espiritual. Controla l’excés de distraccions.
3r ESPECIALMENT A L’ESTIU, GAUDEIX DE LA TEVA FAMÍLIA I TAMBÉ DELS BONS AMICS (Efesis 6:1-4; Proverbis 17:17)
— Enforteix els llaços i les relacions familiars, utilitza’t una mica més a fons amb els teus i gaudeix-ne i permet que també ells puguin gaudir-ne de tu. Aparca els teus entreteniments virtuals.
— La família SÍ que importa, no oblidis que ells són el millor equip de la teva vida.
— Als amics s’han de cuidar, passant temps de qualitat amb ells i confraternitzant junts. L’amistat és una cosa recíproca. Una bona amistat és un autèntic tresor, a més de ser una experiència especialment gratificant.
— No critiquis ningú, però molt menys els teus amics amb el pretext que només són comentaris en la seva absència. No traïssis la confiança dels teus amics ni destrueixis la reputació de ningú, recorda que a més de ser pecat, és una autèntica vilesa. En el pitjor dels casos allunya’t prudentment.
4t NO T’AVERGONYEIXIS DE L’EVANGELI DE CRIST (Romans 1:16)
— No t’avergonyeixis de ser cristià, gaudeix-lo al màxim. Dona testimoni de l’amor i de la salvació de Jesús a qualsevol persona. Explica-li al món sencer com són de grans les coses que ha fet el Senyor amb tu!
— Proposa’t guanyar almenys una ànima per a Crist durant aquest estiu, si fos possible.
— L’enllumenament d’un fill espiritual pot canviar totalment la teva vida i omplir-te de gran goig.
— Inventa’t alguna iniciativa o estratègia evangelística personal o grupal i posa’t mans a l’obra. Atreveix-te a fer el que mai no has fet!
5è OCUPA’T EN LA LECTURA (1 Timoteu 4:13)
— Dedica un temps diari a la lectura i a la meditació reposada de la Bíblia i també aprofita decididament el temps per llegir bons llibres.
— Pots escriure anotacions personals i pensaments creatius en una llibreta.
— Si us ho proposeu, amb l’ajuda del Senyor, podeu aconseguir implantar l’hàbit diari de la lectura i de l’estudi de les Escriptures en la vostra vida quotidiana.
6è PLANIFICA LA TEVA AGENDA AMB L’AJUDA DE DÉU (Efesis 5:15)
— No permetis que les improvisacions i altres circumstàncies manin a la teva agenda. Pensa i planifica personalment i familiarment els teus assumptes amb anticipació.
— No entris al nou curs de qualsevol manera. Sigues disciplinat/da en tots els teus assumptes i guanyaràs en tots els aspectes. Aprofita molt bé el temps i les oportunitats.
7è SIGUES UN BON SOLDAT DE JESUCRIST FINS AL FINAL (1 Timoteu 2:3-4)
— Lluita pel que creus. Sigues un militant del Regne de Déu i no visquis per impulsos.
— Desenvolupa un caràcter de servent/a. Aprofita les oportunitats que apareixen davant teu per servir i ajudar els altres en qualsevol manera possible i seràs un agent de benedicció.
— Els cristians mobilitzats podem trastornar i canviar el món d’avui. Recorda que som la sal de la terra i podem assaborir les relacions humanes com pocs ho poden fer.
— Tampoc oblidis que formes part de l’exèrcit de Déu. Per tant: “Lluita la bona batalla de la fe” i, abans de res: “Esforça’t i sigues molt valent”. Que Déu et beneeixi i et guardi durant tot aquest estiu.

Julio Pérez
Pastor Evangèlic

Donatius

Introdueix el teu correu electrònic i et farem arribar les dades bancàries i les instruccions per fer el teu donatiu per transferència.